Evenementen

Regelmatig worden meerdere activiteiten georganiseerd met duidelijke doelstellingen.

  • Op het niveau van Fifty-One International zijn dit het jaarlijkse Congres en de Algemene Vergadering.
  • Op het niveau van elk district is het de jaarlijkse Algemene Vergadering. Sommige districten organiseren regelmatig activiteiten die leden van verschillende clubs bijeenbrengen en voor iedereen toegankelijk zijn zoals de « Fifty-One Day » in district 101 en de « Dag in de Zoo »  in district 102.
  • Op clubniveau zijn er bijzondere evenementen zoals de "Eerste Officiële Vergadering", de “Oprichtingsvergadering", de "Chartermeeting", verjaardag SV-vergaderingen en feestelijke evenementen ten voordele van dienstverleningsprojecten.

Plaats uw evenement op onze website


Archieven

  2022

26 november 2022

In de schitterende setting van het Kasteel van Saffelaere vindt de 700ste feestvergadering van FOC Lokeren plaats.

Zowel de speeches van de Voorzitter, de Secretaris-Generaal als de Gouverneur D102 zijn doordrongen van een gevoel van fierheid voor de verwezenlijkingen van de Fifty-One, en ook van onze club FOC Lokeren.

Na het heerlijk hoofdgerecht is Dr. Ongena aan het woord. Onze gastspreker is doctor in de fysica en onderzoeksdirecteur aan het laboratorium voor Plasmafysica aan de Koninklijke Militaire School. Daarbij heeft hij een belangrijke functie in het internationaal onderzoekscentrum voor kernfusie ITER, welk inmiddels in opbouw is. Tevens is hij voorzitter van de Belgische en de Europese vereniging voor fysici. Wereldwijd geldt hij als een autoriteit in de materie van de energie-opwekking. Hij is een wetenschapper pur sang : hij onderbouwt zijn betoog niet met slogans, maar met feiten en wetenschappelijke vaststellingen. Bovendien heeft hij de gave om wetenschap op een aantrekkelijke en bevattelijke wijze aan een ruim publiek over te brengen. De voordracht handelt over de huidige, zeer verwarde, publieke energiecrisis en een inleiding tot een totaal nieuwe energietechniek, namelijk de stand van zaken omtrent kernfusie. Gedurende de ganse avond wordt de vergadering opgeluisterd met optredens van Yannick Bovy en Too Sharp. Zij zorgen zowel tijdens als na het officieel gedeelte voor de gepaste sfeer.

24 november 2022

Na een "discrete" Eerste Officiële Vergadering in het midden van de pandemie, konden de leden van de nieuwe club Fifty-One Voluntaria eindelijk hun Stichtingsvergadering houden op 24 november 2022.

Deze twaalf dames zijn erg enthousiast en gemotiveerd. Ze verwelkomden hun gasten rond een uitstekende maaltijd, in een zeer enthousiast en vriendelijke sfeer.

Armand Schreurs, een bekende poppenspeler, gaf een zeer humoristisch demonstratie!

De organisatie was absoluut schitterend! De dames kijken er nu al naar uit om ons in 2023 te ontmoeten voor hun Charter Meeting! Proficiat Ladies!

17 novembre 2022

Après une petite pause forcée due à la pandémie, le club mixte de Namur Confluence a été très heureux d'enfin organiser sa Première Officielle !

Parrainé par le club FO Namur Avenir, les membres ont reçu leur insigne avec beaucoup de fierté et de joie.

C'est un club d'amis joyeux et tournés vers le service à la communauté !

5 novembre 2022

Le 5 novembre 2022 s’est tenue la Première RéunionOfficielle du nouveau club mixte Fifty-One de Wiers, à la Ferme du Reposoir, à Tournai, en présence de nombreux représentants des clubs de la région ainsi que du Gouverneur du District 101, Pascal DEVOS.

15 octobre 2022

Ce 15 octobre 2022, le club Fifty-One de Waterloo a fêté sa 1000e réunion statutaire.

Le président Claude et les membres étaient très motivés mais aussi vraiment fiers d’avoir repris le flambeau de ce club créateur de notre mouvement et ont réservé aux visiteurs une merveilleuse soirée dans le superbe cadre de la Commanderie de Vaillampont.

Sepp Pannrucker, Gouverneur Général, et Jean Andris, past Gouverneur du district 101, leur ont adressé un magnifique discours plein d’espoir, de chaleur humaine, de positivisme et aussi une pointe d’humour !

Bravo Messieurs ! Et longue vie au Fifty-One club de Waterloo !

15 octobre 2022

Le 15 octobre, le Fifty-One club de Huy organisait son désormais traditionnel « Neurone Trophy »

Toujours une excellente ambiance !

4 juni 2022

Wat een geweldige dag voor onze gasten. Het zonnetje scheen. Organisatoren, begeleiders en vrijwilligers waren allemaal op post. Een leuke clown toverde een glimlach op het gezicht van jong en oud. Dankzij onze sponsors konden we de gasten trakteren op een lekkere maaltijd met sandwiches en koffiekoeken. Maar ook op appeltjes, peren, popcorn, aardbeien en flesjes water doorheen de dag. En bij vertrek tenslotte nog een rugzak met leuke cadeautjes voor elke gast. Een geslaagde 38ste editie van de Dag in de Zoo. Tot volgend jaar!

#dagindezoo
#dienstvoordegemeenschap
#fiftyoneclubsvlaanderen

Vergeet de resolutie van het clipje niet op HD te plaatsen en je klank op te zetten.

Video van het evenement  

20 mei 2022

Door de coronacrisis kon het FOI congres niet plaatsvinden in 2020 doch dankzij het doorzettingsvermogen en de daadkracht van de organiserende Fifty-One Club Noord-Limburg, was uitstel geen afstel.

Het congres in 2021 was reeds voorzien in Edingen/Enghien en daarom had twee jaar na de oorspronkelijk datum het  FOI congres plaats in het Noord-Limburgse Achel; een  mooie toeristische streek waar maar liefst vijf Fifty-One Clubs actief zijn.

Als gastgever kan FOC Noord-Limburg met tevredenheid terugkijken op dit congres. Niets werd aan het toeval overgelaten. Alles was tot in de puntjes verzorgd van bij de start met de "Avond van de Vriendschap" tot en met de receptie na de Algemene Vergadering.

De tientallen laaiend enthousiaste reacties, die FOC Noord-Limburg zowel tijdens als na het congres mochten ontvangen, spreken nog steeds boekdelen.

16 oktober 2021

Onder een stralende zon werd op 16 oktober 2021 in Enghien het 45e congres van Fifty-One International gehouden, het eerste post-covid congres, in het pas gerenoveerde Écuries du Parc d'Enghien.

Na het gedeelte gewijd aan de Algemene Vergadering van de F.O.I. werd het glas van vriendschap aangeboden in de Acacia's, in een sfeer die typisch is voor de folklore van Enghien. De dag werd afgesloten met een galadiner en dans, waarbij de zanger Roman Roses als gastheer optrad en bijna 200 mensen aanwezig waren.

Hoe vraag ik om een evenement op de site te plaatsen?
Stuur een e-mail naar Fifty-One International (info@fifty-one-international.org) met de volgende informatie :
  • Datum(s) van het evenement
  • Titel van het evenement
  • Het adres van de plaats van het evenemen
  • Organisator van het evenement (contactpersoon bij het district of de club)
  • Een afbeelding in horizontaal (liggend) formaat met een goede grootte en resolutie (minimumgrootte 2 megabyte)
  • Een pdf-document met de uitnodiging en registratiegegevens voor het evenement.

Download het formulier voor de aankondiging van het evenement en stuur het ingevuld naar info@fifty-one-international.org

Formulaire FR  Formulier NL  Formular DE